🍬Bonbóny bez cukru jako 🎁dárek ke každé objednávce nad 500 Kč NAKUPOVAT

Detoxikace vám zdraví nezajistí

Pravda a mýty o detoxikaci organismu. Jak je to s hubnutím a jaký detox je ten správný? Poradíme vám ohledně zdravého a správného čištění organismu.

 

avokado

 

Pravidelný detox je nezbytný

Na tomto mýtu už vydělalo spoustu firem. I když přijímáme, ba i nechtěně, některé z toxinů, naše tělo se jich samo přirozenou cestou dokáže zbavit. Detoxikace hladověním či pitím nesmyslných kombinací smoothie, jako je například olivový olej s citronem, nám opravdu nepomůže.


Po detoxu se hubne

Detoxikační diety jsou populární hlavně kvůli následnému, nicméně nezdravému hubnutí. Tím, že si nastavíte „detoxikační dietu“ pod váš bazální metabolismus, dostanete se do  vysokého kalorického deficitu, který vaše tělo dostane do alarmujícího stavu. Budete hubnout převážně jen vodu. Po dokončení diety se vaše tělo bude snažit vstřebat co nejvíce živin a je pravděpodobné, že dvojnásobek přiberete.

 

lemon

 

Účinky detoxikace zvyšuje saunování

Spousta lidí si myslí, že saunování vás zbaví škodlivin a dalších toxických látek. Sauna je ideální pro posilování imunity. Kromě toho zlepšuje náladu a v určitých případech i stav pokožky. Stěží se však sauna může stát základem detoxikace. Pocením se z těla vylučují zejména voda a minerální látky. Toxinů se během pocení v sauně vyloučí pouze zanedbatelné množství.


Závěr: Tělo se detoxikuje neustále

Rozhodně bychom tedy nedoporučovali zatěžovat tělo detoxikačními kůrami, ale zaměřit se na kvalitní stravování s dostatkem vlákniny, která nám napomáhá odstraňovat toxiny a nečistoty z těla. Zařaďte také do svého života pohyb a dostatečný odpočinek.

Pokud potřebujete zhubnout, zaměřte se na dostatečný přísun vody a nezatěžujte tělo kouřením a alkoholem. Při nezdravě rychlém hubnutí se může uvolnit velké množství toxinů najednou a může dojít i k nevratnému poškození jater a ledvin.

 

mix-zelenina