🍬Bonbóny bez cukru jako 🎁dárek ke každé objednávce nad 500 Kč NAKUPOVAT

Což takhle dát si… MASÁŽ

 timey (1) 3 minuty :

Pro někoho forma odpočinku, pro jiného účinná terapie či prostředek na urychlení regenerace. 

relax (1) (1) (1)

 

Pojem MASÁŽ asi není třeba představovat. A nejspíš nenajdeme mnoho lidí, kteří by se řadili mezi vyslovené odpůrce masáží. Ve většině z nás budí představa příjemného prostředí, pohodlného lehátka, relaxační hudby a doteků přinášejících uvolnění pozitivní pocity. 

Kromě vytouženého odpočinku přináší masáže i celou řadu dalších benefitů:

  • navozují uvolnění a mírní stres;
  • redukují tenzi ve svalech a potréninkovou bolest;
  • zlepšují krevní oběh;
  • posilují imunitu.

 

NENÍ MASÁŽ JAKO MASÁŽ

Nováčkům se obvykle doporučuje tzv. klasická či reflexní masáž, která sází spíše na jemnější doteky, pomáhá uvolnit tenzi ve svalech a umožní vám se skvěle zrelaxovat. 

Pro aktivní sportovce je tu masáž sportovní, ta bývá už vedena pod větším tlakem a víc do hloubky, masér samozřejmě zohledňuje individuální nároky klienta s ohledem na konkrétní sport. Velmi podobná je pak rehabilitační masáž, vyhledávaná lidmi, které trápí zablokovaná záda či hodně zatuhlé svaly.

 

Velké oblibě se těší i masáž lávovými kameny, které v kombinaci s masážními oleji napomáhají uvolnění svalů a zvýší tak celkový efekt masáže.

lava (1) (1)

 

Takto bychom ve výčtu mohli pokračovat ještě dlouho, protože v nabídce masérů bývají také aromaterapeutické masáže, čínské, havajské či thajské masáže, masáže za použití čokolády nebo medu. V podstatě záleží především na tom, proč na masáž přicházíte, zda a jaká máte zdravotní omezení a co si od masáže slibujete. 

Lidé s chronickým onemocněním by se měli o případných masážích vždy nejprve poradit se svým lékařem. Pacienti trpící nějakým krvácivým onemocněním, případně užívající léky na ředění krve, lidé s vážnější formou osteoporózy a ti, kteří prodělali hlubokou žilní trombózu by bez předchozí konzultace s lékařem na masáže docházet neměli.

Masáž by vždy měla být cestou k pevnějšímu zdraví, lepší fyzické i psychické kondici a ideálně příjemným odpočinkovým zážitkem.

oily

 

Není tedy divu, že pravidelné masáže pomáhají lidem vypořádat se s celou řadou zdravotních problémů. Poptali jsme se několika zákazníků, kteří v nedávné době vyzkoušeli naši nově nabízenou službu:

 

„Poslední dva roky mě trápily vleklé bolesti hlavy, nejpravděpodobnější příčinou se jevil stres a zvýšená tenze v oblasti trapézů a krční páteře. Při masáži si vždycky odpočinu a současně mi pomůže uvolnit zatuhlé svaly. Chodím pravidelně dvakrát do měsíce a posun k lepšímu byl znát už po druhé návštěvě.“

Erika, 28 let

 

„K masážím jsem se dostal v rámci rehabilitace po zranění kolene při fotbalu. Pomohly mi urychlit proces hojení. Do GYMIO Store mě přivedla přítelkyně, miluje jejich oblečení. 😊 A já jsem se nechal zlákat na masáž. Určitě to nebylo naposledy – skvělá, naprosto profesionální služba, úžasný přístup.“

Matěj, 34 let

 

Mám za sebou přes dvacet let sedavého zaměstnání a dneska už poměrně vážné problémy s bederní páteří. Kromě rehabilitačního cvičení mi doktor doporučil masáže. Vyzkoušela jsem jich řadu, ne vždycky je to jen příjemné. Když masér objeví ten správný trigger bod, tak kolikrát zatínám zuby. Ale vím, že se mi pak hodně uleví.“

Lydie, 48 let

 

„Souhlasím, že nejhezčí pohled na svět je ze hřbetu koně, ale coby dlouholetá jezdkyně si troufnu dodat, že ani z masážního lehátka to není vůbec špatný. 😊 Jezdím parkury a abych zvládala náročné tréninky + ulevila bolavým svalům, začala jsem chodit pravidelně na sportovní masáže. Hodně mi to pomáhá urychlit regeneraci.“

Klára, 26 let